Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aifusoni 7.část

28. 9. 2013

                                                               Grues

Všichni už byli z běhaní vyčerpaní a tak se zastavili, aby se napásli. Astuto se Sobrem slezli. Sobre se pásl s ostatnímy, ale Astuto je masožravec a tak se rozeběhl po okolí a hledal něco k snědku. Na zem přistál ptáček a Astuto se k němu pomaloučku plížil. Když byl dostatečně blízko, skočil po ptáčkovi a usmrtil ho. Není lehlé ulovit ptáka a Astuto je opravdu zkušený lovec. Když všecí dojedli lehli si na zem a spali. Možná by bylo bezpečnější, aby někdo držel hlídku, ale podle Astuta zde nehrozí žádné nebezpečí. 

 ,,Tak co? Jak jste se vyspali?" Zeptala se Kelie.

,,Dobře" Odpověděli ji všecí. Kelie se jen usmála. ,,Měli bysme vyrazit." Navrhnul Astuto a vyskočil si na Kelie. Sobre to po něm zopakoval, akorát si vyskočil na Tuesa. Šli klidným krokem, aby se trochu rozcvičili. ,,Proč se to vlastně jmenuje Gruesovo jezero?" Zeptal se zvědavý Kas. ,,Žije tam jeden želvák, který je tam poměrně známý. Jmenuje se Grues a jemu kolem čtyřiceti let. Je opravdu moudrý a starý." Vysvětli Astuto.

,,Páni, Astuto, ty toho víš opravdu hodně." Chválil ho Kas.

,,Jak říkám, hlídám okolí jestli se tu neobjeví nějaké nebezpečí nebo cizinec nebo někdo ze čtyř koní." Odvětil Astuto.

,,Čtyř koní?! Myslíš ty koně co jsou nesmrtelní a ovládají magii?"

,,Možná ti to přijde nepravděpodobné, ale oni existují a mají to tu rádi." Potvrdil Sobre 

Kas byl šťastný. Zorničky se mu roztáhly a na tváři se mu vytvořil veliký úsměv. Všichni se začali smát. To se Kas trochu naštval, ale za chvilku se rozesmál s nimi. 

Všecí včetně Kase byli vyčerpaní. Přicházely na ně mdloby. Astuto přeskočil na Tuesa, aby lépe viděl. ,,Už vidím Gruesovo jezero!" Zvolal. Všem se na tváři vytvořil úsměv naděje. Z posledních sil se rozběhli k jezeru. Už ho taky začínali vidět, ale byla to opravdu dálka a jezero bylo větčí než si mysleli. Už stačilo jen seběhnout kopec, ale zastavili se a s úžasem hleděli na jezero. Dokonce i Astuto, který ho viděl poprvé z jelena, což znamenalo z větší výšky.

,,Tak, a jsme tu, Gruesovo jezero!" Prohlásil vznešeně Astuto.

,,To je krása." Špitla Kelie. Ostatní jen souhlasně přikívli.

,,Toto jezero není k tomu, aby se na něj zíralo. Je k temu, aby se z něj pilo." Zaslechli chraptivý hlas. Všichni zaráz se podívali dolů a uviděli želvu. ,,Gruesi!" Vykřikl nadšeně Astuto. ,,Nazdar, Asi, tentokrát jsi si přivedl kamarády jo?" 

,,No... jen máme vyprovodit tohoto drobka na konec Kerské louky." Odpověděl mu. Choval se ještě více vznešeně než při Estrovi. Šlo na něm vidět že k této želvě nese obrovsou úctu. Vážně je to ten protivný Astuto? Napadlo všechny. ,,Počkat, on ti může říkat Asi?" Divil se Tues.Astuto jen přikívl. ,,Vítejte přátelé. Ať se vám zde líbí." Zvolal Grues. 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář